Copywriting

Blog (laten) schrijven

Meer klanten bereiken? Dan is een blog een uitstekend middel. Een blog schrijven zorgt ervoor dat je klanten aan je bedrijf blijft binden, maar je bereikt er ook heel wat nieuwe klanten mee.

Heb je zelf onvoldoende tijd voor je blog of schrijf je niet zo graag en wil je een blog laten schrijven door een professionele copywriter? Dan is Qontent de partner die jij zoekt!
Tarieven
Een blog schrijven is belangrijk voor jouw bedrijf!
Stel je eens voor: je hebt een kledingwinkel en je wil je klanten een extra service bieden door regelmatig informatie te delen over hoe ze hun kleding best onderhouden. Je schrijft en blog over de beste manier om een wollen trui te wassen. Je klanten zullen je dankbaar zijn, want jouw informatie is uiteraard relevant voor de producten die ze bij jou kochten.  

Maar er is meer! Iedereen die op het internet op zoek gaat naar de beste manier om een wollen trui te wassen, kan zo op jouw site terechtkomen, want Google leest jouw blog ook en geeft die een score in de zoekresultaten. Iemand die dan op je site terechtkomt heeft alvast interesse in jouw producten. Vanuit je blog heb je de ideale gelegenheid om die nieuwe groep potentiële klanten naar je andere producten toe te leiden.

Dit gaat over een kledingwinkel, maar je kan uiteraard voor elke business wel een vergelijkbaar voorbeeld verzinnen.
Wat staat er in een blog?
Een blog schrijven is geen dure advertentiecampagne. Je geeft er wel relevante informatie waarmee je meteen bij jouw doelgroep scoort. Het is ook niet de bedoeling om jouw producten of diensten in de blog teveel inde kijker te zetten. Dat lijkt op reclame en klanten doorprikken zoiets erg snel.

In een blog geef je dus informatie die relevant is voor je product of dienst, maar die vooral aanvullend is. Heb je een B&B dan is het goed om een blog te maken over (bijvoorbeeld) wandelen of fietsen in jouw streek en kan je vanuit je blog natuurlijk makkelijk verwijzen naar jouw zaak als ideaal vertrekpunt.

Ben je een specialist in brandveiligheid dan kan je een blog laten schrijven over de nieuwste wetgeving, met een verwijzing naar jouw diensten, waarmee je (potentiële) klant weer helemaal in orde is.
Blog laten schrijven
Toch is een blog schrijven niet voor iedereen weggelegd. Je moet er in de eerste plaats tijd voor maken en het is belangrijk dat je ook iets weet over zoekmachine optimalisatie. Met andere woorden: je moet weten hoe je een blog maakt die wordt opgepikt door Google. Anders zal jouw tekst onvoldoende scoren en loop je heel wat mogelijke klanten mis.  

Bij Qontent vind je professionele copywriters die gespecialiseerd zijn in verschillende vakgebieden. Inhoudelijk zijn ze dus helemaal mee met jouw business. Maar ze weten ook hoe ze een blog schrijven die scoort in de Google zoekresultaten.

Dankzij onze transparante tariefplannen kan je bij ons een blog laten schrijven waarmee jij er online staat: op vaste tijdstippen, zonder extra administratieve ballast en zondertijdsinvestering van jouw kant. Als je wil schrijven we de content zelfs rechtstreeks in het content management systeem van jouw website en publiceren we alles zelf, uiteraard nadat jij je akkoord hebt gegeven.

Scoren met professionele content? Een blog schrijven om meer klanten te bereiken en om bestaande klanten aan jouw bedrijf te blijven binden? Boek vandaag nog een gratis adviesgesprek en geef jouw business de exposure die het verdient!

Werkwijze

Een duidelijk plan van aanpak dat zijn waarde keer op keer bewijst.

1. Kennismakingsgesprek

In een kennismakingsgesprek screenen we je website en huidige content en bespreken we je wensen.

Op basis daarvan maken we een vrijblijvend voorstel op.

2. Intake

Je start met het invullen van een online vragenlijst. Met die info kunnen we jouw project toewijzen aan onze meest geschikte Qontenteer.  

Vervolgens organiseren we een digitale startmeeting.

3. Contentplanning

Intussen kennen we jouw wensen en kunnen we op basis van de beschikbare SEO-data een contentkalender opmaken.

Daarin leggen we vast welke onderwerpen we op welk moment aansnijden.

4. Contentcreatie

Nu de lijnen duidelijk zijn uitgezet, is het tijd voor het echte werk.

We schrijven jouw eerste blogbericht en doen dat, indien mogelijk, rechtstreeks in jouw CMS. Bij publicatie word je op de hoogte gebracht, de primeur is voor jou!

5. Feedback & Bijsturing

We kunnen op basis van de feedback van jou of je marketeers eenmalig het blogbericht reviseren en sturen onze aanpak in de toekomst bij.

Je kan ons steeds bereiken via videocall, e-mail of WhatsApp.

Tarieven

Duidelijk en transparant, zoals je van ons op elk moment van onze samenwerking mag verwachten. Bekijk onze tarieven hier.

Wens je graag een maatvoorstel voor jouw bedrijf? Plan dan gerust een videocall in of bel tijdens de kantooruren naar 053 899 939.

Laat ons kennismaken!

Laat je gegevens achter en ik neem snel contact op.
Ik luister graag naar jouw plannen en werk een voorstel op maat uit.
Jeroen
Oprichter van Qontent™
Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.
Bedankt voor jouw bericht. We contacteren je zo spoedig mogelijk.
Oops! Something went wrong while submitting the form.